Välkommen till Naverstams webbsidor

Den här siten, är tillägnad den lilla staden Stockholm speciellt.  En sajt om

Stockholm Sverige, om livet, serier, konst, akrylmålning serien drhalkan,

We, fotograferande och allt annat gott! 

banner

ESET Software

If something doesn´t update, or show as criplets, press F5, and hope for a better result

 

 från Gröna Lund på ön Djurgården sommaren 2019

 

Aftonbladet

Svenska Dagbladet

Dagens Nyheter

 Yogashakti

Friskis & Svettis

Puls och träning

Svenska Kyrkan

Frälsningsarmen

Stadsmissionen

 

 

Hej Polar´n

Hej polar´n, vad gör du idag? Hej polar´n,

vad gör du idag? Det var länge sedan vi 

sågs, vad gör du idag, idag?

 

Förr i tiden, sågs vi jämnt, förr i tiden, 

sågs vi varje vecka!  Ni var det, kring

allting, vad allting, kring allting

vad allting snurrade kring! 

 

Förr i tiden sågs vi dagligdags! Vad gör du

idag, vad gör du idag? Vad gör du idag?

 

Nej, varför, varför, varför, ses vi inte 

idag? Hej polar´n vad gör du idag?

Ja vad gör du idag? 

 

Varför ses vi inte idag? Ja varför syns

vi inte idag? Varför  syns vi inte

idag polar´n, idag?

Da Capo!

 

 

Stockholm och Riddarholmen fotad från Södermalm

 

 

Konstnärernas centralköp

Allt om Stockholm

Gunnar Olssons Foto

Stockholms Fotografiska

Aspkrans foto

Motionera Stockholm

Hellas Gården

Bromma-Vällingby Skid och

Orienteringsklubb

stockholms stad

snickarsrecords

 

Eve, painting by Robert Naverstam 2004

Stockholm är grundlad på 11 hundratalet av Birger Jarl som var rikskansler i det nykristnade Sverige. Bara några hundra år tidigare, var vi fortfarande vikingar, med plundringståg och aktiviteter, som vi idag har svårt att förstå hur vi kunde hålla på med det då. Det var en annan värld.

 

Nobelceremonierna ligger lågt nu, allt går på halvfart under den pandemi som vi faktiskt har, nu på våren 2021. Söder är ändå magnifikt! Maria är underbart.  Sverige är speciellt med sitt kalla tempererade klimat med de olika årstider som präglar Sverige. Att vi är både nobelstad och världssamvete är två av de saker Sverige och Stockholm är känt för.

 

 

 

 

 

 

 

Cafe - Restaurang nära Maria Magdalna kyrka

 

Cafe på Hornsgatan vid Folkoperan. Det finns många små Cafeer runt nära mig. Det är viktigt för mig att säga, att jag personligen anser, att det vore bra, med några fler fik som hade öppet senare, som komplement till alla pubar här runt i det Pub och restaurangdistrikt där jag bor just nu.

 

  

Adam, painting by Robert Naverstam 2004

 
 
Söder är magnifikt! Maria är underbart.  Sverige är speciellt med sitt kalla tempererade klimat med de olika årstider som präglar Sverige. Att vi är både nobelstad och världssamvete är två av de saker Sverige och Stockholm är känt för.

 

  

Sveriges konungar ligger bergravda i Riddarholmskyrkan, som man ser skymta fram med sitt torn på Riddarholmen på andra sidan Riddarfjärden.

 

 

   

 

From We 2019 - 35, Robert Naverstam

 

 

Tidig We med Hasse och Richard, Robert Naverstam

 

We from 2020, authumn, Robert Naverstam

 

Dr Halkan 791, Robert Naverstam

 

Dr Halkan, Robert Naverstam 

 

 

På ett gammalt fik i Maria

Jag sitter på ett gammalt fik, på Söder, jag är vad jag är, jag är en, liten man. Jag sitter på ett gammalt inrökt fik i Maria, jag är, vad jag är, jag är en man, en liten man.

 

Jag ringde upp en gammal polare idag, jag tror han slutade, som doktor eller som docent. På förekommen fråga, från polaren, han svarade, Du får inte min e-mailadress, nej jag lämnar inte ut, min mailadress. Jag är rädd, att du kan dra åt helvete´t, jag är en liten man, jag är vad jag har blivit, en lite inte rädd liten mycket man blues. Jag är vad jag är, jag är en liten man. Vad har jag, för att jag är vad jag är, en lite rädd liten man, en liten man, en liten men inte en förlorare man blues! Det är glorifierat att kalla sig looser. Om nu det är så fantastiskt att vara en förlorare, varför är inte alla det då? Det här är jag, jag är inte en förlorare blues!

 

Jag får ta skit, för att jag är, en lite looser, vem bryr sig, jag är lite en mycket winner, inte en looser, utan en mycket en winner, kanske,,, jag får ta skit, för att jag är, mycket en winner.

En feg Lite mer!
 

 

 

Runt midsommar i Maria

unga människor i morgon. Vem är var? Vackra, unga, attraktiva. Dem vill alla ha. Dig vill alla ha! 20-30 ungar kommer i stor grupp, skränandes sjunga dansdrottning. Ner för Hornsgatan, mot Mariatorget. Två par skiljs åt i ett gathörn, de går åt varsitt håll vid Hornsgatan-Brännkyrkogatan.

4 grabbar står skränande sjunga någon vers som inte hörs vad det är. Några andra unga i morgon.

Tjo och stim i morgon, någonstans ifrån.

Bastugatan - Timmermansgatan, 2 grabbar och står. Ivar - Lo's park 03.30 någonting, några människor sitter och pratar. Grabbarna var nog inte så fulla, nästan helt nyktra faktiskt.

03.45, två måsar och står och står på äter i morgon. Montelius någonstans, några grabbar sitter och, en annan gubbe än mig ska fotografera. Människor överallt, pratande, bråkande de komma överens.

Om allt mellan himmel och jord erland. Buskarna på Montelius doftar underbart, det är en grön oas i söders i vackraste sköte.

tidigt söndag morgon 28/6 2020.

                            


          

2002 07 12 Fredag natt 

Det är lite halvkyligt, och klockan är väl omkring 02.25, när jag kommer ut på gatan. Jag går nog upp, och sätter på mig något mer tänker jag. På gatan åker taxin och poliser, slödder och skarn är samlade nedåt Mariatorget.

En bil med en svart kille stannar. Han går förbi porten, bort mot Timmermansgatan. Bilen han kommit med, är en blå skåp. Någon kille går in i en taxi vid gångstället.

Du är en vinnare Bosse, jag är en förlorare tänker jag. Klockan är väl en 02.40, när jag varit inne och satt på mig en jeansjacka. Jag tänker, att jag går mot sju-elva och köper en glass. En nattbuss kör förbi, och en halvfull tjej runt de 40 går förbi.

Hon såg ut att må illa av att se mig. En merca stannar, med någon tjej. Jag går bort mot sju-elva. Där utanför är det full fräs. Affisch, Paul Simon, Skansen 14/7. Pustegränd 02.55, ett gäng går åt samma håll som mig, men på andra sidan gatan.

Nattbuss, 192, Fruängen. Slussen 03.00, det ljusnar, Storkyrkans klocka slår. 03.10, Mc Donalds Slussen, lite folk, jag köper en hamburgare. Katarinavägen 03.20, jag går mot La Mano.

Kille går förbi, Folkpartiet står det på ryggen. Stockholm sommaren 2002, vad säger man, en ganska säker, lugn sommarstad. Vad blir det för väder i morgon undrar jag.

03.20, en kille går förbi, pratar i mobil. La Mano på Katarinavägen. Av 500 svenskar, som åren 1926-1938, kämpade för Spaniens demokrati, stupade var tredje. Skulle de komma till helvetet, men de Spanska faschisterna till himlen? 2002 07 12 Fredag natt

 

Little housek, Painting in gouache from 2020, Robert Naverstam

 

 

Dr Halkan 1609 2019, the best there is!

This is Swedish for Cult! Robert Naverstam

 

 

 

Dr Halkan 774, Robert Naverstam

 

 

Dr Halkan 2017, 2100, Robert Naverstam

 

 
 

 

 

 

 

 

banner

HatCountry.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavla från terapi, litet hus, Robert Naverstam 2019

 

 

 

 

 

banner

IK Multimedia's Syntronik

 

 

 

 

Jag älskar dig Stockholm du blå! 

Stockholms kanaler och broar, fjärdar så skinande blå, i maj i den ljuvliga tiden, du öppnar din famn för oss få. Då klär sig vår stad, så skinande grön, då öppnar sig fjärdarna här. Is, och snö så kall dig då lämna, men inte sörjer vi det, sade Cornelis polare Pär.

Utanför tullarna, där bo de många, men för oss här mera centralt, dina kanaler, fjärdar och broar, vi så muntra besjunga, i månaden maj, klär de av sig, all is och snö så kall.

Känslorna lossna, ölstop vi fylla, vi sjunga, vi skräna, vi skråla, vi älskar dig Stockholm, du blå. Stockholms kanaler och broar, fjärdar så skinande blå, i maj vid den ljuvliga tiden, du öppnar din famn för oss få.

Då klär du dig Stockholm, så skinande grön, och så fin, likt den finaste gröna smaragd eller sten. Vi sjunga, vi dikta, vi skråla, vi skräna, vi älskar, vi dyrkar dig Stockholm du blå!

banner

ESET Software

 

Fredagsnatt

Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan.

Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn. Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn.

Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är än, och jag vill vara bara din. Ja ände, ölen och polarna, de ropar på mig, de skallar högt mitt namn.

Den ropar sig hes, Robert högt, Robert högt, Robert högt mitt namn. Kom till flickorna, kom till mig, kom till min öl, kom till polarna, ja kom till mig, ja timmar är mitt namn.

Jag bor här med er alla, här liksom er, här i Stockholms lilla stad. Idag är det fredag, här i vår lilla stad. Ja fredags kväll är det här hos oss, här i fina stan. Natten den på mig kallar, den ropar sig hes mitt namn.

Kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom till mig Robert, kom tag mig i din famn. Du får vara här hos mig, om du bara vill, jag är än, och jag vill vara bara din. Fredagskväll

Very typical for Sweden and Stockholm Winter

 

Very typical for Stockholm and Sweden, Summer

Berzeeli Park near to the dramatic theatre a day in the spring 2020

 

 

 

Humlan bortom tiden!


Det kanske finns en plats bortom tiden, som leder till en annan dimension. Där på en blomma sitter en humla, som du kan klia någonstans, kanske bakom örat, en morgon en gång.

Humlan något heter han med, och han vill dig nog bara väl. Han öppnar en väg, bortom tiden, som leder till någonstans, där det faktiskt fantastiskt är. Där är humlorna större än svalor, och snälla som den sydliga, milda brisen, en vårmorgon! läs mer...

Dramatiska Teatern i Stockholm

 

 

 

Bumblebee, Painting in acrylics

from 2017

 

 

 

 

 

 

 

The happy peanut, Robert Naverstam 2012

 

 

 

 

From Maria Magdalena

 

Richard and Hasse out in their teacup 2017, Robert Naverstam

 

Cafe Vid Bysis torg en eftermiddag

Min lilla dröm!

Jag vill ha en schyst tvårumbarre på Söder, med en röd SMEG kyl-frys i detbyggda köket! Utanför ska det stå en MG-Mini Clubman, krockkuddar, och hela rasket! Jag vill ha cab på min Clubman! Ja jag vill ha taxi.

En bra chaffis,som kan ta mig er för tour de France kurvor, med stil, med spnets, så dahlbanan på grönan rodnar, och inte ens en liten pyttig chans att vi voltar! Jag min röda smeg, i det inbyggda köket, ska jag ha flarror med lingondricka, från lingon plockade för hand.

Inte ens ett enda glas öl, inte ens ett. Ingen whisky, och ingen öl. En schyst spis med induktionsplattor, och en plastlaminatskiva runt, en ugn under eller över, med varmluft, för att laga mat med både snille och fantasi. Min lilla dröm

banner

ESET Software

 

En dikt till de rädda!

Det är en dikt, till de rädda, faderslösa, som inte kunnat orka hävda sig, inte ens lite! Det här är en dikt till dem. Det här är en dikt till de som inte orkar se, de unga, vackra, fantastiska människorna, i bilder på datorn, som ofta sänds många troligtvis ovetande live, direkt från nära, det är en dikt, riktad till deras otillräcklighet, för dessa äckliga stackare är ju oftast människor.

Det de har, och det de får, av det som de kan få se, live, eller vad det nu är, är inte ens enmot otillräckligheten, för de som är med på filmerna, de är är ju ofta ofta ovetande, de är ju varelser de, för det är ju det de är, dessa på det som tyvärr nog nog, ofta säker, ena parten säkert hos ovetande, det är ju människor de med,  med sin oduglighet och allt, som de de är. En dikt till de rädda

 

 

 

 

Party for someone, Painting by Robert Naverstam 2020

 

 

From We, 2018, Robert Naverstam

 

 

 

 

Konserverad Stöt!

Nu skall vi sjunga en liten visa, om en kille, som gillade en liten flicka som hette Lisa, ja kom och köp, ja kom och köp, mycket blöt konserverad stöt. Nu skall vi sjunga en liten sång, en ända gång, pling, plong, en ända sång, pling, plong, en ända gång, pling, plong, ja vi skall sjunga en liten visa om en kille, som gillade en liten flicka som hette Lisa. Ja allting går att sälja, med mördande reklalm! Kom och köp, konserverad stöt! 

Lagom söt, konserverad stöt! Lagom blöt konserverad stöt

 

 

Margits Meloner 1

Margit: Meloner, meloner, Margits meloner! Meloner, meloner, Margits meloner!

Margit: Vill pastorn köpa en melon?

Pastor Priest-Ost: Jaha, har damen något annat än meloner?

Margit: Nej, jag har inget annat än meloner.

Pastor Priest-Ost: Och om jag skulle vilja köpa några bananer?

Margit: Jo men då får pastorn gå till Bosses bananer, tvärs över gången, bredvid kiosken!

Pastor Priest-Ost: Och om jag vill ha någon grönsak?

 

Margit: Jo men vi säljer lite potatis!

Pastor Priest-Ost: Men jag ser inte några potatisar!

Margit: Jo men de har fått svamp i år, men svampen säljer vi inte, vi har skiljt oss, han hette Martin! Annars hade ni kunnat få honom mycket billigt!

Pastor Priest-Ost: Nu förstår jag inte, hette potatisen Martin?

Margit: Jo, men svampen hette Martins lilla röda Aftershave! eftersom han drack en aning, alltså, eftersom han var så törstig, och eftersom vi var gifta, så räknades han till flugsvamparna!

Pastor Priest-Ost: Nej, flugsvamp skall ju inte vara bra, jag tar 50 kg meloner!

Margit: Jaha, går det bra med ruttna meloner?

Margits meloner!

 

 

 

 

From Djurgården near to the skansen park

 

 

 

From Långholmen

 

 

 

Haymarket and the Conserthouse, near to Pubs departementstore

where Greta Garbo worked before she became famous

 

Konserthuset some years ago!

 

Djurgården, several pictures

 

 

Gata nära Zinkensdam en sommardag

Coronapandemi blues!

Hej hopp hurra, hej hopp hurra, Coronapandemi, det är för mycket folk!

Vi är rädda för att bli förkylda, att dö i vår pandemi. Vad gäller om man inte vill dö, eller inte får leva kvar?

Vi har fått en pandemi, vi har fått en pandemi! Det är för mycket folk på vår stackars planet, vi har fått en pandemi. Om vi inte vill dö av vad det än nu blir.

Folk är rädda för vår nya snuva! Atcho, atcho, atcho, prosit, prosit. Vi är rädda för att bli förkylda. Det är inte en vanlig snuva! Det är inte en vanlig snuva!

Vi har fått en pandemi, vi har fått en pandemi! Vi är rädda för att bli förkylda! Vi har fått en ny snuva! Vi har fått en pandemi!

Det är taskigt att säga för oss människor, och    hur vi fungerar, men det här är det bästa som kunde hänt. Detta är en demokratisk utgallring av människor.

Det är för mycket folk helt enkelt. Det är överpopulerat. Det är för mycket people på vår kula. 

Vi har fått en pandemi! Det är helt enkel för mycket folk! Vi har fått något vi kan dö av! Vi har fått en pandemi! Vi har fått en pandemi.

Atcho, atcho, atcho prosit! Vill du inte dö, vi vill inte dö, vi har fått en pandemi! Atcho, atcho, atcho, vi vill inte dö! Vi vill inte dö, vi vill inte dö, vi har fått en terminatorsnuva! Hej hopp hurrra, hej hopp hurra!

Vi har fått en ny snuva! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Vi vill inte dö i vår fina snuva! Nej hej hopp hurra! Inte vill vi dö i vår pandemi! Det är för mycket folk! Det här är det bästa som kunde hända. Det här är ändå lite demokratisk utrotning av de överflödiga människorna.

Vi vill inte dö, i vår pandemi! Ändå, hej hopp hurra, det här är det bästa som kunde hända.

Det är för mycket folk. Det är för mycket folk, det är för mycket folk.

Hej hopp hurra, det är för mycket folk.

 

Kista Science Tower

 

 
 
Skatteskrapan

Det kanske går!

 

Vad vore mer nödvändigt än att ge människan en framtid! Hur ska vi göra då? Nu står vi, så vitt jag förstått, inför en av våra stora frågor.

Hur ska vi stoppa pandemin? När det är klart, det syns nya tider, bilan har lyfts bort ur sin skåra, och människan kan få en tid till.

Sätt nu inte framtiden i vrångstrupen, vad kan vara mer nödvändigt, än att ge människan en framtid. Vad kan vara mer rätt, än detta!

MItt nu under en av våra största kriser,  ställer jag denna fråga,  nu under en pandemi, kanske skapat av människa. Finns det något mer viktigt än att ställa en fråga? 

Borde vi inte plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Borde det ändå inte finnas en vädjande resolution om att vi borde plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Hör ni rätt? Läser ni rätt? Förstår ni rätt? Visst, ni läser rätt.

Borde vi inte plantera tre till fem nya träd, för varje som fälls? Förstår ni att detta borde vara en resolution i FN, om bara möjligt.

Drömma kan man. Nu ska vi drömma. Vi ska förverkliga den här resolutionen. Eller ändå ska jag skriva och publicera här på min blogg. 

Det är inte bara en lockande tanke. Det vore inte bara lockande. Det är nödvändigt. Det förstår nog till och med ni.

 

Tack för mig! Robert Naverstam, 15 Maj 2020,

Stockholm, Sverige. Lyssna ni som försöker leda

världen. Nu har ni chansen, att göra historia.

 

/ Robert Naverstam.

Läs mer! Det kanske går!