Robert Naverstam 2020

Vad kan man säga om mig, Robert Naverstam?

Jag är uppväxt i Vällingby, på Vittangigatan 1 mitt i Vällingby Centrum! Min mor var ensam med mig, ett tag när jag var riktigt liten. Jag gick i Grimstaskolan, under uppväxtåren. Det blev nio år där! Sedan blev det S:t Jacobi gymnasium 2 år! 

Min fader  som de sade hette Seth Naverstam, han var en lägre chef på en mindre firma i södra Stockholm, under största delen av min uppväxt. Vi träffades inte och jag saknade naturligtvis en stark manlig förebild, under många år av min uppväxt.

Jag tröttnade på skolan, och började på ett litet elektronikföretag,  ett dotterbolag till Ericson, RIFA hette det de första åren jag jobbade där. Sedan bytte det både namn och plats. Det bytte identitet till Ericson Components, och det var i kiseldalen i Kista som det låg då och nog även nu, så vitt jag vet!

Jag trivdes tidvis bra, jag jobbade största delen i produktionen, det blev 13  år allt som allt. Jag tröttnade till sist, och det gick inte ihop mellan oss. Jag blev sjukpensionär till sist, det var inte stressen på Ericson, utan mest samarbetsproblemen oss emellan. Jag fick kontakt med en terapeut på S:t Göran, som jag blev kvar hos 14 år tror jag. Det blev inte något nytt jobb efter det. Jag gick en AMS kurs i Ekonomi och kontor. Det gick bra, och jag fick lära mig redovisning, och att skriva maskin, något som man har nytta nu av nu när man ska sköta en liten site som den här. Jag har nu till dags dato, skrivit 3 försök till film manus. Hur man ska se på dessa, är jag inte man att bedömma själv. Jag var inte ens 35 år gammal, när jag kom bort från arbetslivet. Nu när jag arbetar med mina bilder nu, så editerar jag dem oftast i  Photoshop, som är mycket känt, det har bäst upplösning, och är mest exakt och mångsidigt. 

Nu har jag inte så värst mycket efter skatt, man blir nog inte så fet av det. Nu försöker jag att sälja serier och annan konst. Serierna skulle som den första idén var, de skulle levereras, signerade med ett äkthetscertifikat som skulle följa med vid leverans! 

Men fakta idag, är att jag inte skär guld med täljkniv!  Jag har sålt ett par tre - fyra tavlor, annars ingenting. Serierna ska om någon vill köpa en, levereras på lite tjockare papper, från början var idén, att det skulle vara begränsade upplagor, alla separat signerade, och inplastade vid leverans, med en stämpel på baksidan, där det står Naverstam Web Art Gallery, och något litet annat. Vad man kan säga om detta skapande? Jag ritar serierna och annat i Adobe Photoshop, som jag betalar för med månadsabbonemang. Jag har haft ett antal webbhotell under åren, just nu har jag Loopia, ett litet Västeråsföretag. Jag har tre kameror som jag använder, två för film, och en digital. Annars drar livet förbi med lugn fart, men jag anser nog, att det hade varit kul med lite mer uppmärksamhet. Jag ska försöka fortsätta på det här materialet senare vid inspiration. Men en sak får man nog anse att man måste säga, - det är bara att fortsätta, efter alla år. Ibland säljer jag något, kan man väl tro, utan det gör jag inte, det får iallafall räcka tills vidare.

Jag gör bra serier, tycker jag själv ibland. Jag kan faktiskt säga, att jag är stolt över mina maskar från tid till annan. Med tanke på hur det såg ut de första åren, har det tillkommigt både bättre innehåll och mer substans.

 

Tack! 

 

Robert Naverstam