Vad kan man säga om mig, Robert Naverstam?

Jag är uppväxt i Vällingby, på Vittangigatan 1 mitt i Vällingby Centrum! Min mor var ensam med mig, ett tag när jag var riktigt liten. Jag gick i Grimstaskolan, under uppväxtåren. Det blev nio år där! Sedan blev det S:t Jacobi gymnasium 2 år!  Min far var mig vetandes chef, och kom från Skåne. Vi träffades inte under uppväxten. Jag visste inte vem han var, eller något. Min mor sade att bodde i Gubbängen, och att han var gift och hade barn med en annan kvinna. För mig var han en stor man som jobbade som chef någonstans, som jag trodde och fattade det.

Jag tröttnade på skolan efter ett par år på S:t Jacobi, och började på ett litet elektronikföretag, som senare blev ett dotterbolag till Ericson, RIFA hette det de första åren. Sedan bytte det namn och plats.

Det blev till Ericson Components, och det låg i kiseldalen i Kista och även nu, så vitt jag vet! Efter det så blev det försök till omskolning. Ett år på AMF, där jag gick på en kontorskurs. Jag klarade inte stressen på Ericson. Vi hade samarbetsproblem, de åren, det blev svårta problem, för mig på företaget. Jag blev inte accepterad som en bland alla andra. När jag arbetar med serierna och mina bilder nu, så arbetar jag oftast i  Photoshop, som är känt, och mycket exakt och mångsidigt.

Jag har jag inte så mycket i månaden efter skatt, man blir inte blir så fet av vad jag får. Jag försöker sälja serier och annan konst, och leva på andra inkomster. Serierna ska vara signerade när de levereras!

De ska vara på lite tjockare papper och de ska vara inplastade vid leverans, med en stämpel på baksidan, där det står Naverstam Web Art Gallery, och kanske något litet annat.

Annars drar livet för bi med en lugn fart, men jag anser nog, att det hade varit kul med lite mer uppmärksamhet. Jag ska försöka fortsätta på det här materialet senare vid inspiration. Men en sak får man nog anse att man måste säga, - det är bara att fortsätta, efter alla år. Ibland säljer jag något, det får räcka tills vidare.

Jag gör bra serier ibland också. Jag tycker faktiskt att jag kan säga, att jag är stolt över mina maskar från tid till annan. Med tanke på hur det såg ut de första åren, så har det tillkommigt både bättre innehåll och mer substans.

 

Tack! 

Robert Naverstam